JYVÄSKYLÄN KESÄYLIOPISTO

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän kesäyliopiston koulutustarjontaan.

Kurssien opetuskieli on suomi ellei kurssin kuvauksessa ole muuta mainittu.
Huomaathan, että kurssimaksut on maksettava verkossa ilmoittautumisen yhteydessä.

Kursseillemme voit ilmoittautua ympäri vuoden. Päivitämme jatkuvasti koulutustarjontaamme.

Oikealla näet ajankohtaisia koulutuksiamme. Valitsemalla "Kurssit" näet kaikki tarjolla olevat koulutuksemme.

Alla olevat ilmoittautumisohjeet ja niissä mainitut ehdot tulee lukea huolellisesti ennen ilmoittautumista. Jos kurssin sisällön, aikataulujen tms. suhteen on epäselvyyttä, otathan yhteyttä toimistoon ennen ilmoittautumista, sillä ilmoittautumiset ovat sitovia.

Ilmoittautumisjärjestelmämme ilmoittaa automaattisesti varasijapaikasta, jos kurssi/koulutus on täynnä. Paikan vapauduttua saat tiedon sähköpostitse toimistoltamme.

Kurssi-/koulutuskutsut lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille ennen kurssin/koulutuksen alkua.
Otathan yhteyttä toimistoomme kesayo(a)jyu.fi mikäli et ole saanut kutsua kolme päivää (3) ennen kurssin/koulutuksen alkamista. Joskus viestimme saattavat mennä myös roskaposti-kansioon, joten katsothan myös sieltä ennen mahdollista yhteydenottoa.

 

Ilmoittautumisohjeet

Ennen ilmoittautumista huomioi seuraavat asiat:

 • Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssin/koulutuksen tai opintokokonaisuuden, jolle ilmoittaudut.
 • Tutustu alla oleviin perumisehtoihin huolellisesti, sillä ilmoittautumiset ovat sitovia. Lähettäessäsi ilmoittautumisesi hyväksyt sääntömme ja perumisehtomme.
 • Yksityishenkilön tulee maksaa kurssi-/koulutusmaksu ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla.
 • Tärkeää: Jos olet ilmoittautunut, mutta maksaminen jostain syystä epäonnistuu, älä ilmoittaudu uudelleen vaan ota viipymättä yhteyttä kesäyliopiston toimistoon kesayo(at)jyu.fi
 • Perimme 5 €:n käsittelykulun, jos koulutusmaksu laskutetaan työnantajalta. Maksamattomat kurssimaksulaskut siirtyvät eräpäivän jälkeen perintätoimistoon.
 • Jos maksaja on yritys ks. kohta "Työnantajan tai muun organisaation maksamat kurssimaksut"
 • Jos ilmoittaudut usealle kurssille/koulutukseen samalla kertaa (valitset kurssit ostoskoriin), ne tulee maksaa samalla kertaa.
 • Mikäli haluat maksaa jokaisen kurssin/koulutuksen erikseen, tulee jokaisen kurssin/koulutuksen ilmoittautuminen ja maksu tehdä yksitellen.
 • Alaikäisen osallistujan osalta tulee myös täyttää ilmoittautumislomakkeella maksajan tiedot. Maksajan tiedoissa kohdassa organisaatio, tulee ilmoittaa huoltajan nimi.
 • Paperilasku lähetetään postitse vain siinä tapauksessa, että maksua ei ole maksettu ilmoittautumisen yhteydessä, maksaja on työnantaja tai muu organisaatio.
 • Opintomaksut eivät ole sidoksissa opintosuorituksiin.
 • Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa ennen koulutuksen alkamista.
 • Kesäyliopisto ei palauta maksettuja kurssi-/koulutusmaksuja, poikkeuksena tilanteet, joissa kesäyliopisto peruu kurssin vähäisen osallistujamäärän tai muun yllättävän syyn vuoksi.
 • Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen ilmoittautumisesta, mikäli vahvistusta ei tule, niin otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon kesayo(a)jyu.fi Joskus vahvistus saattavat mennä myös roskaposti-kansioon, joten katsothan myös sieltä ennen yhteydenottoa.

Työnantajan tai muun organisaation maksamat kurssimaksut

 • Kurssimaksusuorituksen sijasta osallistujan työnantaja tai muu organisaatio voi maksaa kurssimaksun, jolloin kurssimaksu laskutetaan. Tällöin verkkoilmoittautumislomakkeelle täytetään maksajan tiedot eikä ilmoittautumisen jälkeen siirrytä maksamaan.
 • Tarkistathan aina ennen ilmoittautumista työnantajan tai muun organisaation tarkan laskutusosoitteen. HUOM! Ei aina ole sama kuin käyntiosoite.
 • Laskuihin lisätään aina 5 euron käsittelymaksu.
 • Huomaathan että järjestelmämme on tehty verkkomaksamista varten.
 • Mikäli olet sopinut työnantajalaskutuksesta eikä työnantajasi maksa kurssimaksua, peritään se osallistujalta.

Ohjeita avoimiin yliopisto-opintoihin ilmoittautuville

 • Jos ilmoittaudut koko opintokokonaisuuteen esim. Kuvataiteen perusopinnot 25 op, ei sinun tule enää ilmoittautua yksittäisille jaksoille erikseen.
 • Mikäli aiot suorittaa opintokokonaisuuden jaksoja yksittäisinä jaksoina, tulee silloin ilmoittautua jokaiselle jaksolle erikseen.

Poikkeuksia opintomaksuissa

 • Vain Jyväskylän yliopistossa läsnä olevalla perustutkinto-opiskelijalla on tietyin edellytyksin mahdollisuus saada alennus kesäyliopiston avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuista. Alennus ei koske oppiaineesta vastaavan yliopiston avoimen yliopiston opinto- tai rekisteröintimaksuja. Tiedot opintomaksuista löytyvät kunkin oppiaineen kohdalta. Huomaathan, että opiskelija-alennus on henkilökohtainen eikä sitä voida soveltaa yrityksen tai muun tahon maksamiin kurssimaksuihin.
 • Saadakseen kesäyliopiston opintomaksusta alennuksen opiskelijan tulee hankkia HOPS-ohjaajan/oppianeensa koulutussuunnittelijan allekirjoituksella vahvistettu hyväksyntä siitä, että opinnot on sisällytettävissä opiskelijan perustutkintoon.
 • Hyväksyntää varten on verkossa lomake, jonka HOPS-ohjaaja/koulutussuunnittelija toimittaa kesäyliopistoon ennen opintojen alkua skannattuna tai sisäisellä postilla (kesäyliopiston toimipiste, Ag B331.1).
 • Opintojen hyväksynnän saavuttua kesäyliopistoon, opiskelijalle toimitetaan alennettuun opintomaksuun liittyvä ilmoittautumisohje. 
 • Opiskelijan tulee ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa opiskelijanumero ja merkitä oppilaitos-kohtaan Jyväskylän yliopisto.
 • Jos sinulle on epäselvää kuulutko alennuksen piiriin, ota yhteyttä kesäyliopistoon ennen ilmoittautumista. Ilmoittautuminen on sitova.
 • Mahdollisuus ryhmäalennukseen tai muuhun alennukseen on mainittu kunkin koulutuksen lisätiedoissa.

Vakuutukset

 • Jyväskylän kesäyliopisto ei vakuuta toimintaan osallistuvia. Matkoille ja retkille osallistuvilla henkilökohtainen matkavakuutus on pakollinen. Tarkistathan, että siinä on myös riittävä peruutusturva sairaustapauksia varten.

Perumisehdot

 • Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoita siitä ensi tilassa kesäyliopiston toimistoon kirjallisesti joko kesayo(at)jyu.fi tai Jyväskylän kesäyliopisto, PL 35, 40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO.
 • Mikäli peruminen tapahtuu yli 14 vuorokautta ennen opintojen/koulutuksen alkamista, veloitetaan käsittelykuluina 20 % kurssi-/koulutusmaksusta, kuitenkin vähintään 20 euroa.
 • Mikäli peruminen tapahtuu alle 14 vuorokautta ennen opintojen/koulutuksen alkamista, veloitetaan koko kurssi-/koulutusmaksu.
 • Ilmoittautuminen ei raukea vaikka jättäisit kurssimaksun maksamatta. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007).
 • Mahdollista maksupalautusta varten opiskelijan tulee täyttää maksupalautuslomake ja toimittaa se mahdollisimman pian kesäyliopiston toimistoon, kuitenkin viimeistään 1 kuukauden kuluessa kurssin alkamispäivästä. HUOM! Maksupalautus voidaan palauttaa vain alkuperäisen maksajan tilille.

Kesäyliopisto pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin, kuten siirtää koulutuksen ajankohtaa tai perua koulutus esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Maksaminen Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Opiskelijan opas

Opiskeluun ym. liittyviä ohjeita löydät opiskelijan oppaasta

Tietosuoja ja saavutettavuus

Kesäyliopisto on Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukainen oppilaitos, joka hoitaa julkista koulutustehtävää. Tehtävän hoitamiseksi ja kesäyliopiston sekä osallistujan oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi keräämme osallistujista henkilötietoja (mm. nimi, yhteystiedot, henkilötunnus) sekä Tilastokeskuksen julkisia tilastoja varten kerättäviä tietoja mm. osallistujan koulutustaustasta ja toiminnasta. Rekisteriin tallennetaan myös tieto kurssimaksun suorittamisesta sekä osallistujan suorittamista kursseista. Lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja voi halutessaan sallia tai  kieltää markkinoinnin tai oppilaskuvien käytön. Henkilötietoja ei luovuteta rekisteristämme ulkopuolisille tahoille, suoramarkkinointiin, markkina- ja mielipidetutkimuksiin, henkilömatrikkeleihin eikä sukututkimuksiin. Tietoja ei luovuteta EU tai ETA-maiden ulkopuolelle. Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa häntä koskevat tiedot ja esittää niihin korjauspyyntöjä mahdollisten virheiden osalta ottamalla yhteyttä kesäyliopiston toimistoon.

Kattavampi kuvaus henkilötietojen käsittelystä on luettavissa kesäyliopiston kotisivuilla.

Voit myös tutustua opintotietojärjestelmä Hellewin saavutettavuusselosteeseen.