Helsingin seudun kesäyliopisto

Languages Sök
Suomeksi In English

44001035 WordPress-jatkokurssi

Kursen är avslutad

Aika: 8.8.-9.8.2022 ma ja ti klo 9.00-15.45

Opetuskerrat järjestetään Zoom -alustalla. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: Jatkokurssilla syvennetään WordPressin käyttöä ja hallintaa. Erityisesti keskitytään sisällöntuotannon yksityiskohtiin ja viilauksiin, sivujen ulkoasun kustomointiin sekä WordPressin vakio-ominaisuuksien laajentamiseen. Varsinkin ensimmäisen päivän aikana tulee jonkin verran kertausta peruskurssin asioista samalla, kun omaa harjoitussivustoa ja sen sisältöä aletaan rakentamaan tyhjästä. Ensimmäisen päivän aikana WordPress asennetaan omaan tietokoneeseen ja aletaan luomaan harjoitussivuja harjoitussisältöineen. Toisena päivänä tätä sivustoa jatkokehitetään lisää ja mukaan otetaan lisäosia, joiden avulla WordPressin vakiotoimintoja laajennetaan. Tässä kohtaa harjoitussivustolle voidaan lisätä yhteydenottolomakkeita, kuvakaruselleja, gallerioita ym asioita. Lisäksi lisäosilla voidaan parantaa sivuston tietoturvaa, varmuuskopiointia ja muita mahdollisia heikkouksia. Kurssin lopussa demotaan vielä sitä, miten valmisteemoja voidaan ”puukottaa” ja kustomoida omiin tarpeisiin paremmin sopiviksi jopa kooditasolla. Tässä yhteydessä näytetään miten valittua teemaa voidaan kustomoida liki rajattomasti HTML-, CSS- ja PHP-kielien avulla (siten kuin omat ohjelmointitaidot riittävät). Samassa yhteydessä myös demotaan sitä, mikä on lapsiteema ja kuinka sellainen saadaan mukaan omille verkkosivuille. Kurssin lopun ohjelmointiasioita ei ole pakko kokeilla itse, vaan on mahdollista vain seurata kouluttajan demoja. Tarkoitus on näyttää ja osoittaa mikä on mahdollista ja miten ja millaisella vaivalla voidaan tehdä sivustoon liittyviä muutoksia ja puukotuksia suoraan kooditasolla (erityisesti silloin, kun kurssilla aiemmin käydyistä lisäosista ei jo löydy apua).

Kohderyhmä: WordPressiin aiemmin tutustuneet henkilöt, jotka haluavat syventää osaamistaan erityisesti laajentamisen ja kustomoinnin osalta. Ei vaadi aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista, vaikkakin HTML- ja CSS-kielien jonkinasteisesta osaamisesta tai ymmärtämisestä on hyötyä.

Laitevaatimukset: Opiskelijalla tulee olla koneen admin-käyttöoikeus (käyttäjätunnus ja salasana), sillä asennamme ohjatusti WordPressin sekä siihen liittyviä sovelluksia ja laajennuksia.

Kesto: 16t


Opettaja: Pasi Kainulainen
Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.Lärare: Kainulainen Pasi, Tietotekniikan kouluttaja

Antal platser: Maximalt antal platser 20, Lediga platser.

Undervisningsställe: Etäopetus / Distance learning
Undervisningsspråk: Finska

Dag och klocktid: mån.: 09.00 - 15.45 tis.: 09.00 - 15.45

Termin: 8.8.2022 - 9.8.2022

Kursavgift: 130,00 €

Anmälningstiden börjar: 31.3.2022 10.00

Anmälningstiden slutar: 3.8.2022 10.00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne