Helsingin seudun kesäyliopisto

Languages Sök
Suomeksi In English

84005585 Seikkailukasvatuksen perusteet ja menetelmät

Aika:
Etäluennot: 19.5.–9.6. ke klo 18.30–20.30
Itsenäinen opiskelu
Etätapaaminen: 11.8. ke klo 18.30–20.30 (varmistetaan, että opiskelijoilla on kaikki valmiina kontaktijaksoa varten)
Kontaktijakso: Ylläksellä 15.–18.8. su-ke ja vaelluksella 18.–22.8. ke-su

Etäluentoja varten tarvitset tietokoneen, jossa on äänentoisto ja jonkinlainen kaiutin (tietokoneen oma riittää) sekä nettiyhteys.

Kontaktijaksolle Äkäslompoloon voi saapua omalla autolla, junalla Kolariin tai lentäen Kittilään. Jokaiselta juna- ja lentovuorolta järjestetään bussikuljetus Äkäslompolon kylälle. Ruokaostokset voi hoitaa paikan päällä.

Tavoite ja sisältö: Kurssi antaa valmiudet ymmärtää ja hyödyntää seikkailukasvatusta erilaisissa ympäristöissä eri kohderyhmille. Opinnot kehittävät turvallisuusajattelua, päätöksentekokykyä, ohjaus- ja johtajuustaitoja sekä erätaitoja ja luonnontuntemusta. Keskiössä ovat opiskelijan omat kokemukset ja niiden kautta oppiminen. Kurssi koostuu etä- ja itseopiskelusta (n. 20 t) sekä kontaktiopetuksesta (n. 70 t). Kahdeksan päivän mittainen kontaktijakso jakautuu Ylläksellä järjestettävään opetukseen sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa tehtävään neljän yön vaellukseen. Kontaktijaksolla opiskelija vastaa itse matkoista Ylläkselle sekä siellä tapahtuvista ruokailuista. Helsingin seudun kesäyliopisto vastaa majoituksista Ylläksellä. Opiskelijan tulee huolehtia itselleen tarvittavat varusteet luonnossa liikkumista ja vaellusta varten. Opiskelija vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Kontaktijaksolla tarvittavat varusteet käydään perusteellisesti läpi etäluennoilla. Seuraavat varusteet on oltava jokaisella opiskelijalla elokuun kontaktijaksolla:
- Ulkoiluun ja vaellukselle soveltuvat vaatteet (säätilaan sopivat, lämpimät, sateen ja tuulenpitävät)
- Vaelluskengät
- Rinkka
- Makuupussi ja alusta
- Teltta tai muu majoite maastoyöpymisiin vaelluksella
- Keitin ja kattilat

Kurssin suorittaminen vaatii opiskelijalta sitoutumista koko prosessiin. Kontaktijaksolle osallistuminen vaatii etäluennoille ja itsenäiseen opiskeluun osallistumista.

Kohderyhmä: Kurssi antaa uusia näkökulmia ja toimintatapoja kasvatus-, ohjaus- ja koulutusalan ammattilaisille tai ammattiin valmistuville. Opinnot soveltuvat myös esim. matkailu- ja luontoalalla opastus- ja ohjaustoimintaa tekeville. Opiskelijalla tulee olla kohtalainen fyysinen kunto sekä jonkinlaista aikaisempaa kokemusta retkeilystä.

Kouluttaja: Saara Lauhamaa, yhteisöpedagogi (YAMK) ja ammatillinen opettaja sekä luonto- ja elämysohjaaja. Hän on toiminut seikkailukasvatuksen opettajana ja hänellä on yli 15 vuoden työkokemus luontomatkailualalta Länsi-Lapissa.

Kurssimaksu: 1180 € (sisältää majoituksen Ylläksellä 15.–18.8. ensisijaisesti 1 hengen tai mahdollisesti 2 hengen huoneissa) Lärare: Lauhamaa Saara

Antal platser: Maximalt antal platser 10, Lediga platser.

Undervisningsställe: ks. kurssin tiedot

Dag och klocktid: ons.: 18.30 - 20.30

Termin: 19.5.2021 - 22.8.2021

Kursavgift: 1180,00 €

Anmälningstiden börjar: 12.2.2021 0.00

Anmälningstiden slutar: 11.5.2021 23.59

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne

1
Anmäl dig