Helsingin seudun kesäyliopisto

Languages Sök
Suomeksi In English

85606400 Työelämän toimivat tekstit -verkkokurssi

Kursen är inställd

Aika: 31.8.−21.9.2021

Tavoite ja sisältö: Verkkokurssin käytyäsi tiedät, miten kirjoittaa toimivia tekstejä. Osaat käyttää ystävällistä ja kohteliasta kieltä. Tunnistat erilaisten kohderyhmien tarpeet. Verkkokurssilla on kolme moduulia, joissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • Millaista on selkeä kieli? Miten huomioida erilaiset kohderyhmät?
  • Mitä vaiheita kirjoittamisessa on? Miksi kirjoittaminen kannattaa pilkkoa palasiin?
  • Miten kirjoittaa työelämän toimivia tekstejä, kuten sähköposteja, tiedotteita ja tarjouksia. 

Kussakin moduulissa on videoita, tekstejä ja tehtäviä. Opiskelija saa edetä omaan tahtiin. Mukana on myös lisätehtäviä, jos kiinnostusta riittää. Kurssi on käytännönläheinen ja innostava. Aikaa kurssin suorittamiseksi kannattaa varata noin kolme viikkoa. 

Verkkokurssin aluksi on tiistaina 31.8. klo 17 yhteinen webinaari, jonka kesto on 45 minuuttia. Kouluttaja tarkentaa kurssin sisältöä ja kysyy opiskelijoiden odotuksia.

Verkkokurssin päätteeksi on tiistaina 21.9. klo 17 myös yhteinen webinaari, jonka kesto on 45 minuuttia. Kouluttaja vetää kurssin antia yhteen ja antaa vinkkejä työelämän kirjoittajille. 

Kohderyhmä: Kurssi sopii sinulle, joka haluat kehittää työelämän kirjoitustaitojasi. Ehkä koet, että kirjoittaminen on vähän ruosteessa. Kaipaat yksinkertaisia neuvoja, miten kirjoittaa toimivia tekstejä. Olet kiinnostunut kielestä.

Kouluttaja: FM, HSO-sihteeri Tuija Metsäaho on viestinnän asiantuntija. Hän on muun muassa toimittanut jäsenlehtiä, kouluttanut kirjoittamista ja tehnyt järjestöviestintää. Metsäaho pitää Elämänpuu-blogia, joka kertoo kansantajuisesti kielestä.

Kurssi pidetään etäopetuksena. Tarvitset opiskeluun tietokoneen, jossa on äänentoisto ja jonkinlainen kaiutin (tietokoneen oma riittää) sekä nettiyhteys.Lärare: Metsäaho Tuija

Antal platser: Maximalt antal platser 20, Lediga platser.

Undervisningsställe: Etäopetus / Distance learning

Dag och klocktid: tis.: 17.00 - 17.45

Termin: 31.8.2021 - 21.9.2021

Kursavgift: 125,00 €

Anmälningstiden börjar: 11.12.2020 0.00

Anmälningstiden slutar: 30.8.2021 23.59

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne