Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

86501410 Hahmoterapiapäivät

Aika: pe-la 16.-17.9., klo 9-16.

Tavoite ja sisältö: Hahmoterapia on kokonaisvaltainen ja kokemuksellinen psykoterapian suuntaus, jonka perusajatuksena on kohtaamisten kautta tapahtuva itseymmärryksen ja henkisen joustavuuden lisääntyminen. Kokemuksellisuus tarkoittaa sitä, että oppiminen ei tapahdu ensi sijassa teoreettisen tiedon lisääntymisen kautta, vaan tiedon lisääntyminen tapahtuu ensi sijassa kokeilemisen, kokemisen, tuntemisen ja havainnoinnin kautta. Tällaisesta oppimisesta seuraavat muutokset ovat kokonaisvaltaisia - ne vaikuttavat kehoon, mieleen, tunne-elämään, toimintaan ja sitä kautta myös ympäristöön. Viikonloppu koostuu kokemuksellisesta työskentelystä ryhmässä. Se sisältää keskustelua, ryhmä- ja pariharjoituksia sekä kehollisia harjoituksia. Näiden lisäksi esitellään hahmoterapian teoreettista taustaa. Pyrimme tarjoamaan osallistujalle kokemuksen hahmoterapiasta lähestymistapana sekä mahdollisuuden vahvistaa itsetuntemusta ja kykyä vastavuoroisuuteen.

Kohderyhmä: Kohtaamistyön ammattilaiset, jotka käyttävät omaa itseään ja kohtaamista olennaisena osana työtään, esimerkiksi terapeutit, valmentajat, opettajat ja terveydenhuollon ammattilaiset.

Avainsanat: tietoisuus tässä ja nyt, kontakti, läsnäolo, kokemuksellisuus, havainnointi, kehollinen virittyminen, relationaalisuus, vastavuoroisuus.

Kouluttajat:
Mikko Lounela on helsinkiläinen psykoterapeutti ja kouluttaja. Hän valmistui hahmoterapeutiksi tanskalaisesta Gestalt Institute of Scandinavia -koulusta vuonna 2010, ja on toiminut päätoimisena psykoterapeuttina vuodesta 2011. Hahmoterapiakoulutuksen jälkeen hän on opiskellut psykofyysistä kehopsykoterapiaa ja toimii tällä hetkellä oman vastaanottonsa ohella työnohjaajana ja kehopsykoterapian kouluttajana.

Saara Hedlund on työskennellyt psykoterapeuttina yksityisvastaanotollaan Helsingissä vuodesta 2010, jolloin hän valmistui Gestalt Institute of Scandinaviasta. Hänen työkenttäänsä kuuluu myös vuorovaikutustaitojen opettaminen, luovien menetelmien käyttäminen ryhmäprosessien ohjaamisessa sekä työnohjaus. Hän on opiskellut lisäksi psykofyysistä kehopsykoterapiaa sekä työnohjaajaksi Istituto di Gestalt HCC Italyn järjestämässä kansainvälisessä koulutusohjelmassa.

Kesto: 14 otOpettaja: Lounela Mikko

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 16, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Päivä ja kello: Pe: 09.00 - 16.00 La: 09.00 - 16.00

Aika: 16.9.2022 - 17.9.2022

Kurssimaksu: 210,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 11.7.2022 0.00

Ilmoittaudu viimeistään: 7.9.2022 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu