Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

41001040 Adobe Animate CC perusteet

Tämä kurssi on peruttu

Aika: 18.8.-19.8.2022 to ja pe klo 9.00–15.45  

Opetuskerrat järjestetään etäopetuksena Zoom-alustalla. Etäopetukseen tarvitset kannettavan tietokoneen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: Adobe Animate on monipuolinen animointisovellus, jonka avulla voidaan luoda animaatioita, mainoksia ja vuorovaikutteisia esityksiä sekä julkaista ne monipuolisesti joko vanhemmassa Flash-muodossa, uudemmassa HTML5/JavaScript-muodossa, videotiedostona, GIF-animaationa tai jopa WebGL-muotoisena. Käytännössä voit luoda esityksiä ja animaatioita liki mihin tahansa julkaisualustaan. HTML5-julkaisun ansiosta animaatiot toimivat verkkosivuilla sellaisenaan ja näkyvät kaikissa nykyaikaisissa mobiili- ja tablet-laitteissa. Valmiit julkaistut videotiedostot taas voidaan viedä sellaisenaan esimerkiksi some-kanaville tai niitä voidaan hyödyntää osana laajempia videoprojekteja. Vaikka ohjelma on ensisijaisesti animointia varten, kurssilla opetetaan ohjelman erittäin käteviä piirto-ominaisuuksia ja oman vektorigrafiikan tuottamista. Käymme läpi mm. seuraavia asioita: erilaiset julkaisumahdollisuudet ja dokumenttityypit, käyttöliittymä, asetukset, oman grafiikan tuottaminen ja vektoripiirtäminen, työkalut, animaatioiden luominen, edistyneet animointitekniikat, esitysten julkaiseminen, optimointi ja hienosäätö.

Kohderyhmä: Erityisesti graafiset suunnittelijat ja animoinnista kiinnostuneet harrastajat. Ei edellytä aikaisempaa kokemusta Adobe Animaten käytöstä tai animaatioiden rakentamisesta.

Laitevaatimukset: asenna tietokoneeseesi ennakkoon Adobe Animate CC:n 7 päivän kokeiluversio, mikäli sinulla ei ole ohjelmaa entuudestaan.

Kesto: 16 t 


Opettaja: Pasi Kainulainen
Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.

 


 Opettaja: Kainulainen Pasi

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Etäopetus / Distance learning

Päivä ja kello: To: 09.00 - 15.45 Pe: 09.00 - 15.45

Aika: 18.8.2022 - 19.8.2022

Kurssimaksu: 130,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 31.3.2022 10.00

Ilmoittaudu viimeistään: 10.8.2022 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit