Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

44001030 WordPress-perusteet

Tämä kurssi on peruttu

Aika:  1.8.-2.8.2022 ma ja ti klo 9.00–15.45 

Opetuskerrat järjestetään etänä verkossa. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: WordPress on maailman suosituin verkon julkaisualusta, joka on samaan aikaan helppokäyttöinen, hakukoneystävällinen ja ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelmisto. WordPressin avulla kuka tahansa voi luoda edustavan verkkosivuston, jota voi päivittää ja muokata omatoimisesti. WordPressin vakio-ominaisuudet ovat lisäksi laajennettavissa lähes rajattomasti. Peruskurssilla perehdytään WordPressin perusominaisuuksiin ja alustan mahdollisuuksiin nimenomaan verkkojulkaisijan tai sisällöntuottajan näkökulmasta. Käsittelemme mm. seuraavia asioita: mitä asioita WordPressiä varten vaaditaan (palvelimet, domainit yms.), WordPressin asennus, sisällön luominen (tekstit, kuvat, linkit jne.), sivuston rakenne ja navigointi, teemat, sivun ulkoasusäädöt sekä hyödylliset lisäosat. Kurssi perustuu käytännön harjoituksiin, jossa rakennetaan omaa harjoitussivustoa ja jonka kehittämistä voi jatkaa itsenäisesti vielä kurssin jälkeenkin.

Laitevaatimukset: Opiskelijalla tulee olla oman koneen admin-käyttöoikeus (käyttäjätunnus ja salasana), sillä asennamme ohjatusti WordPressin sekä siihen liittyviä sovelluksia ja laajennuksia suoraan omalle tietokoneelle.

Kesto: 16t


Opettaja: Pasi Kainulainen
Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.

 Opettaja: Kainulainen Pasi

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Etäopetus / Distance learning

Päivä ja kello: Ma: 09.00 - 15.45 Ti: 09.00 - 15.45

Aika: 1.8.2022 - 2.8.2022

Kurssimaksu: 130,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 31.3.2022 10.00

Ilmoittaudu viimeistään: 27.7.2022 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit