Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

86503130 Korjaavat uudet muistot - Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP) -terapia

Aika: pe 15.10. klo 9.30-16.30

Huom. Osallistujilta saatetaan edellyttää suunenäsuojan käyttöä

Tavoite ja sisältö: Albert Pesson ja Diane Boyden-Pesson kehittämää Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP) -terapian avulla voidaan luoda uusia, korjaavia muistoja. Uudet muistot täyttävät symbolisesti kehityksellisiä tarpeita, jotka ovat lapsuudessamme ja nuoruudessamme jääneet tyydyttymättä. PBSP tukee tunne-elämältään eheän minuuden rakentumista, hellittämistä traumaattisista kokemuksista ja ylisukupolvisista taakkasiirtymistä. PBSP-terapia sopii henkilöille, jotka kaipaavat tehokasta ja täsmällistä menetelmää tunne-elämän vaikeuksiin ja sisäiseen kasvuun sekä haluavat lisätä kykyä luoda tyydyttäviä ja läheisiä ihmissuhteita. Terapeuteille se tarjoaa merkittävän työkalun ammatilliseen osaamiseen, mm. tarkkuutta seurata asiakkaan kehollisia affekteja. Se tarjoaa myös ihmissuhdealoilla toimiville toimivia työkaluja oman ammatillisen jaksamisen tueksi. Koulutuspäivä tarjoaa perustietoa menetelmästä ja sen sovellettavuudesta. Päivään sisältyy sekä teoriaa että käytännön harjoittelua -yksinkertaisia kehollisia harjoituksia. Nämä havainnollistavat PBSP:n keskeistä teoriaa mutta tarjoavat myös osallistujille oivalluksia omista kehollisista reaktioista arkipäiväisissä tilanteissa ja vahvistavat taitoa ymmärtää oman kehon kieltä. Koulutuspäivästä osallistujat saavat myös työkaluja ohjata yksinkertaisia kehotietoisuutta vahvistavia harjoituksia omille asiakkailleen.

Esimerkkien avulla osallistujat saavat käsityksen, miten korjaavia uusia muistoja luodaan ja mihin niiden toimivuus perustuu, mitä menetelmä edellyttää asiakkaalta ja millaisissa tilanteissa menetelmästä voi olla merkittävää apua.

Voit lukea lisää PBSP-terapiasta täältä

Kohderyhmä: Terapeutit, työnohjaajat, psykologit ja mielenterveyden parissa työskentelevät sekä kaikki omasta sisäisestä kasvusta, tunne-elämän hyvinvoinnista ja kehotietoisuuden vahvistamisesta kiinnostuneet.

Kouluttaja: Kehotunnetaitovalmentaja, työnohjaaja (STOry), MMT Riitta Saarikko. Saarikko on osallistunut PBSP-terapian kansainvälisiin koulutuksiin mm. Albert Pesson johdolla Bostonissa. Tällä hetkellä hän järjestää 3-vuotista PBSP-terapeuttikoulutusta Suomessa ja on viime vuosina ollut mukana järjestämässä ulkomaisten kouluttajien ohjaamia PBSP-seminaareja ja työpajoja Suomessa.

Kesto: 7 otOpettaja: Saarikko Riitta

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Vilhonvuorenkatu 12 (kesäyliopiston koulutustila)

Päivä ja kello: Pe: 09.30 - 16.30

Aika: 15.10.2021 - 15.10.2021

Kurssimaksu: 175,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 31.5.2021 0.00

Ilmoittaudu viimeistään: 6.10.2021 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu