Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

84005161 Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen kokonaisuus

Huom. Täytä hakulomake ilmoittautumisen yhteydessä!
Ajankohta muuttunut aiemmin ilmoitetusta

Aika:
Jakso 1. pe-la 4.-5.3.2022, Onnellisuustaidot
Jakso 2. pe-la 8.-9.4.2022, Vahvuustaidot
Jakso 3. pe-la 20.-21.5.2022, Mindfulness, läsnäolotaidot
Jakso 4. kesä-heinäkuu, Ajattelutaidot, etäjakso itsenäisesti kesätauon aikana
Jakso 5. pe-la 19.-20.8.2022, Tunnetaidot
Jakso 5. pe-la 16.-17.9.2022, Ajattelutaidot
Jakso 5. pe-la 7- 8.10. 2022, Hyvinvointitaitojen opettaminen
Jakso 5. pe-la 4.-5.11.2022, Opinnäytetöiden esittely ja valmistuminen
Pe klo 14.00-20.00 ja la klo 10.00-17.00

Tavoite ja sisältö: Opiskele positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen opettajaksi yhdessä maailman syvällisimmistä ja laajimmista positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen täydennyskoulutusohjelmista. Se antaa perusteellisen perehdytyksen positiiviseen pedagogiikkaan, hyvinvointiopetuksen taitosisältöihin sekä valmentavan ja vuorovaikutuskeskeisen opetuksen menetelmiin.

Koulutusohjelman tavoitteena on antaa syvälliset ja monipuoliset tiedot ja taidot opettaa hyvinvointitaitoja lapsille ja nuorille sekä toteuttaa opetus positiivisen pedagogiikan ja ratkaisukeskeisen vuorovaikutuksen menetelmillä. Se perustuu tieteellisesti tutkittuihin positiiviseen psykologian ja positiivisen oppimisen sisältöihin. Koulutusohjelmassa ja hyvinvointiopetuksessa käytetään vuorovaikutuskeskeisen opetuksen menetelmiä sekä valmentavia oppilaanohjaus- ja ryhmänohjaustekniikoita, joita opiskellaan tiiviisti koko kokonaisuuden ajan. Lisäksi koulutus tarjoaa yli 100 suoraan käyttöön otettavaa hyvinvointiopetuksen harjoitusta, selkeät tuntisuunnitelmat eri aiheisiin, usean eri kouluttajan asiantuntijuuden, koulutuskirjallisuuden ja koulutusmateriaalin, ryhmän, joka arvostaa sekä kunnioittaa sen jokaista jäsentä, sekä arjen työkaluja kasvattajan oman hyvinvoinnin parantamiseen.

Koulutus sisältää lähiosioiden lisäksi kirjallisia- ja verkossa suoritettavia tehtäviä sekä ryhmämuotoisen lopputyön. Koulutuksen lähijaksot ovat intensiivisiä ja edellyttävät läsnäoloa jokaisella lähijaksolla ja sitoutumista koulutukseen sekä sen  aikatauluihin. Koulutus vastaa laajuudeltaan 35 opintopisteen opiskelu- ja työmäärää.

Katso aiheeseen liittyvät videot: Esittelyvideot

Katso: Lisätietoa: osaamisperusteinen oppimissuunnitelma

Kohderyhmä: Opettajat ja kasvatusalan ammattilaiset sekä kaikki muut ammattiryhmät, jotka työskentelevät lasten ja nuorten parissa.

Koulutukseen hakeminen: Kirjoita itsestäsi, ammatistasi ja motivaatiostasi vapaa, tiivis kuvaus vastaamalla ilmoittautumisen yhteydessä verkkolomakkeen kysymyksiin 23.2.2022 mennessä. Koulutukseen sopivat hakijat valitaan  ilmoittautumisjärjestyksessä hakemuksen perusteella ja ryhmä voi täyttyä  jo ennen viimeistä ilmoittautumispäivää 23.2.2022.

Kouluttajat:

Viivi Pentikäinen, VTM, Kukoistava kasvatus – Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan toinen kirjoittaja, Väitöskirjatutkija / Tohtoriopiskelija Positiivinen yhteiskuntatiede ja vuorovaikutuksen laadut kasvatusalan yhteiskunnallisissa verkkokeskusteluissa, MSc Applied Positive Psychology & Coaching Psychology -maisteriohjelma, University of East London, Hyvinvointiopetuksen ja elämäntaito-opetuksen kehittäjä ja kouluttaja, Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelman kehittäjä ja koulutusohjelmajohtaja. Hän on työskennellyt koko aikuisikänsä valmennus- ja koulutusalalla hyvinvointiaiheiden ja positiivisen psykologian parissa.

Susanna Heikari, KM, Luokanopettaja. Hän on pitkän linjan steinerpedagogi, Mindfulness-ohjaaja CFM, MB Master Coach, sekä elämäntaitojen, laaja-alaisten hyvinvointitaitojen ja läsnäolotaitojen kouluttaja, opettaja, sekä hyvinvointiopetuksen asiantuntija. Susanna on myös suorittanut kasvatus- ja koulutusalan johtajien koulutusjohtamisen yliopistollisen koulutuskokonaisuuden. Susannalla on pitkä, yli 15 vuoden kokemus opettajan työstä, sekä vankka kokemus erilaisten työyhteisötiimien luotsaamisesta ja koulun  johtoryhmässä työskentelystä. Tällä hetkellä Susanna työskentelee kouluttajana, opettajana ja valmentajana. Vuodesta 2014 lähtien Susanna on aktiivisesti opettanut, kehittänyt, ja soveltanut Espoon Steinerkoulussa hyvinvointiopetusta luokilla 1.-9. Susanna soveltaa päivittäin kasvatus- ja opetustyössään positiivista pedagogiikkaa ja valmentavaa, ratkaisukeskeistä opetusotetta. Susanna on myös ollut kehittämässä ja kirjoittamassa uutta hyvinvointiopetuksen opetussuunnitelmaa luokille 1.-9. Espoon Steinerkouluun ja ollut luomassa uudenlaista positiiviseen pedagogiikkaan perustuvaa opetustapaa opetushalituksen Hundred- ja Hymy -hankkeissa.

Kesto: 91 ot

Kurssimaksu: 2980 €. Kurssimaksun voi  maksaa myös neljässä erässä. Ensimmäinen erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loput erät kahden kuukauden välein kurssin alkamisesta. Huom. käsittelymaksu 5 €/erä.Opettaja: Pentikäinen Viivi, Heikari Susanna

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Eliaskoulu, Ehrensvärdintie 31–35, 00150 HELSINKI

Päivä ja kello: Pe: 14.00 - 20.00 La: 10.00 - 17.00

Aika: 4.3.2022 - 5.11.2022

Kurssimaksu: 2980,00 €

erämaksumahdollisuudet:
Maksu neljässä erässä:
   Erä 1: 745,00 €
   Erä 2: 745,00 €
   Erä 4: 745,00 €
   Erä 3: 745,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 18.5.2021 0.00

Ilmoittaudu viimeistään: 23.2.2022 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu