Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

51051640 Sadut, tarut, myytit - akvarellimaalauskurssi

Aika: 5.–9.7.  ma–pe klo 10.00–15.30  

Huom. Osallistujilta saatetaan edellyttää kasvomaskin käyttöä.

Paikka: Taidekoulu Maa, Suomenlinna, Susisaari, rakennus B 20, E-porras. Suomenlinnan lautat lähtevät Kauppatorilta ja Katajanokalta. HSL:n matkaliput kelpaavat lautalla. Tarkempia tietoja lauttojen aikatauluista löytyy mm. HSL:n kotisivuilta osoitteesta: www.hsl.fi.

Tavoite ja sisältö: Lähestymme vaihtelevien tehtävien avulla omia sisäisiä satukuvia. Kurssi ei ole kuvituskurssi vaan akvarellimaalauskurssi, jonka lähtökohta on satujen ja myyttien maailmassa sekä Suomenlinnan kiehtovassa ympäristössä. Ota mukaan itsellesi tärkeä runo sekä satu/myytti. Tekstit voivat olla myös omaa tuotantoa. Tekniikoina akvarellimaalaus sekä sekatekniikat (kokeilemme akvarellin yhdistämistä musteen, puukynän ja pastelliliitujen kanssa). Soveltuu sekä aloittelijoille että pidempään kuvantekoa harrastaneille.

Varusteet: Kurssilla pyritään työskentelemään mahdollisimman paljon ulkona, joten varaathan asianmukaiset säähän soveltuvat varusteet. Mukaan kannattaa ottaa myös kunnon eväät.

Tarvikkeet: Tuo mukanasi kurssille seuraavat tarvikkeet ja välineet.

•itsellesi tärkeä satu / myytti ja runo

•akvarellipaperia: Kurssilla on hyvä olla erilaisia akvarellipapereita, esimerkiksi yksi reunoistaan liimattu lehtiö (koko A4 tai A3) sekä irrallisia arkkeja (paksuus mielellään vähintään 300 g/m2). Hyviä merkkejä mm. Fabriano, Canson, Waterford, Sennelier, Hahnemühle ja varsinkin Arches

•vesivärit: Osta värit aina taiteilijatarvikeliikkeestä. Hyviä värejä ovat mm. Schmincke, Winsor & Newton, Rowney ja Becker sekä venäläiset Pietari-värit. Jos hankit irtonappeja etkä valmista pakettia, osta ainakin: kylmä ja lämmin sävy kustakin pääväristä, punaisesta, keltaisesta ja sinisestä, lisäksi viridianvihreä, okra ja raaka umbra

•siveltimiä: ainakin yksi keskikokoinen suippopäinen sivellin ja yksi tasapäinen litteä sivellin. Parhaanlaatuisia ovat näädän-, hillerin- ja oravankarvasiveltimet. Lisäksi olisi hyvä olla yksi noin 5–10 cm leveä lattasivellin (esim. vuohenkarvaa) paperin kostuttamiseen ja värin laveeraukseen.

•luonnostelutarvikkeet: luonnoslehtiö ja lyijykyniä, pyyhekumi

•maalarinteippiä/liimapaperia

•vesiastia, esim. riittävän iso kannellinen muovinen purkki

•pesusieni tai puuvillainen kangasrätti, valkoinen tai vaalea

•oman kiinnostuksen mukaan: puukynät, pastellit ja fiksatiivi, nestemäinen tussi ja hiusterä

Kurssilla on rajallinen määrä maalausalustoja. Jos sinulla on oma, helposti kannettava maalausalusta (vaneri, kovalevy, kapalevy), niin ota se mukaan. Puhumme lisää materiaaleista heti kurssin alussa.

Taidekurssilaiset saavat 15–20 % alennusta Temperan (Uudenmaankatu 16) ja 20 % alennusta Taidemaalariliiton Taiteilijatarvikevälityksen (Erottajankatu 9 B) normaalihintaisista taidetarvikkeista Helsingin seudun kesäyliopiston ilmoittautumisvahvistuksella.

Yhteistyössä: Helsingin Taiteilijaseura

Opettaja: KuM, kuvataiteilija Leonora Fredriksson

Kesto ja kurssimaksu: 32 t, 105 €
Opettaja: Fredriksson Leonora

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Suomenlinna B 20 F (Taidekoulu Maa), Suomenlinna B, 00190 Helsinki

Päivä ja kello: Ma: 10.00 - 15.30 Ti: 10.00 - 15.30 Ke: 10.00 - 15.30 To: 10.00 - 15.30 Pe: 10.00 - 15.30

Aika: 5.7.2021 - 9.7.2021

Kurssimaksu: 105,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 9.4.2021 0.00

Ilmoittaudu viimeistään: 29.6.2021 23.59

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu