Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

44001035 WordPress-jatkokurssi

Tämä kurssi on peruttu

Aika: 16.–17.8. to–pe klo 9.00–15.45 

Opetuskerrat järjestetään Zoom -alustalla. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: Syvennämme WordPressin käyttöä ja hallintaa, erityisesti kustomointia ja muita syventäviä asioita. Asennamme Word-Pressin omaan käyttöön ja tutustumme moniin hyödyllisiin lisäosiin. Lisäosien avulla Word-Pressin vakiotoimintoja laajennetaan niin, että kotisivuille voidaan toteuttaa yhteydenottolomakkeita, tilauslomakkeita, kuvakaruselleja, gallerioita, some-jakoja, kieliversioita ja jopa kokonaisia verkkokauppoja. Lisäksi lisäosilla voidaan parantaa tietoturvaa, varmuuskopiointia ja muita mahdollisia heikkouksia. Kurssilla esitellään, miten valmisteemoja voidaan ”puukottaa” ja muutenkin kustomoida omiin tarpeisiin paremmin sopiviksi. Tutustumme Word-Press-sivujen muokkaamiseen ihan kooditasolla asti, jolloin voimme kustomoida teemaa liki rajattomasti HTML-, CSS-, JavaScript- ja PHP-kielen avulla (siten kuin omat ohjelmointitaidot riittävät). Käsittelemme myös ns. lapsiteemaa ja kuinka se saadaan mukaan omille sivuille.  

Kohderyhmä: WordPressiin aiemmin tutustuneet henkilöt, jotka haluavat syventää osaamistaan erityisesti laajentamisen ja kustomoinnin osalta. Ei vaadi aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista, vaikka vähintäänkin HTML- ja CSS-kielien jonkinasteisesta osaamisesta tai ymmärtämisestä on hyötyä. 

Laitevaatimukset: Opiskelijalla tulee olla koneen admin-käyttöoikeus (käyttäjätunnus ja salasana), sillä asennamme ohjatusti WordPressin sekä siihen liittyviä sovelluksia ja laajennuksia.

Kesto: 16t


Asiasanat: WordPress, WordPress-lisäosat, verkkosivut, nettisivut, www-sivut, web, kotisivut, verkkokauppa

 

 Opettaja: Kainulainen Pasi

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Etäopetus / Distance learning

Aika: 16.8.2021 - 17.8.2021

Kurssimaksu: 125,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 12.3.2021 10.00

Ilmoittaudu viimeistään: 9.8.2021 23.59

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit