Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

82406392 Matka maailmalle, matka minuun – kirjallisuusterapeuttinen työpaja

Tämä kurssi on peruttu

Aika: 6.8. pe klo 17.00-19.00 ja 7.-8.8. la-su klo 10.00-16.00

Tavoite ja sisältö: Kirjallisuusterapeuttisessa työpajassa lähdemme tarkastelemaan nykyistä elämäntilannettamme, omia tarpeitamme, unelmiamme ja voimavarojamme helppojen ja hauskojen kirjoitusharjoitusten kautta. Kirjoittamisen virikkeenä käytämme kuvia, esineitä ja kaunokirjallisia tekstejä, jotka virittävät matkanteon maailmaan. Lähdemme yhdessä matkalle, mutta määränpää on vielä avoin! Samoin varusteet ja matkaseura. Minne oikein olemme menossa? Mikä on juuri sinulle oikea suunta?

Kirjallisuusterapia perustuu ajatukseen, että kirjallisuus ja kirjoittaminen voivat avata suljettuja ovia sisällämme. Ne voivat näyttää tuoreita näkökulmia ja tarjota keinoja katsoa elämäänsä entistä luovemmin ja monipuolisemmin. Paperi kuuntelee kirjoittajaa kärsivällisesti – ei tuomitse, ei ohjeista, väsy tai kyllästy. Paperin kanssa on turvallista hakea vaihtoehtoisia näkökulmia ja todellisuuksia. Kirjoittaminen on myös oiva etäännyttämisen väline. Paperille laittaminen auttaa erittelemään ja konkretisoimaan. Kirjallisuusterapeuttinen työskentely onkin voimallinen väline oman itsensä äärelle asettumiseen.

Tärkeä osa kirjallisuusterapeuttista kirjoittamista on tuntojen jakaminen ryhmän kesken hyväksyvässä ja myötätuntoisessa ilmapiirissä. Omia tekstejä saa lukea ääneen tai olla lukematta. Tekstejä ei arvioida esteettisestä näkökulmasta. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta. Tärkeintä on matkaajan avara ja avoin mieli. Myös eksymällä voi päästä perille!

Kohderyhmä: Viikonlopun työpaja sopii kaikille kirjoittamisesta, lukemisesta ja itseensä matkaamisesta kiinnostuneille. HUOM! Työpajassa käytetään kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä, mutta kyseessä ei ole terapiaryhmä. Työpaja ei sovellu akuutissa kriisitilanteessa oleville.

Ohjaajat: Sari Jovero FL, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjastoammattilainen ja Annikka Koivuniemi FM, kirjallisuusterapiaohjaaja, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtoriOpettaja: Jovero Sari, Koivuniemi Annikka

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Vilhonvuorenkatu 12 (kesäyliopiston koulutustila)

Päivä ja kello: Pe: 17.00 - 19.00 La: 10.00 - 16.00 Su: 10.00 - 16.00

Aika: 6.8.2021 - 8.8.2021

Kurssimaksu: 210,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 9.2.2021 0.00

Ilmoittaudu viimeistään: 27.7.2021 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit