Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

86501440 Hengittävä parisuhde ja hengittävä perhe -koulutus

Aika: 24.–25.3.2022 ja 28.–29.4.2022 to klo 10.00–16.30, pe 9.00–14.30

Tavoite ja sisältö: Koulutus tarjoaa mahdollisuuden tutkia omaa hengittämistä ja kehollisuutta suvun, perheen ja parisuhteen kontekstissa. Koulutuksessa tehdään hengitysharjoituksia ja muita kehollis-mielikuvallisia harjoituksia ja käytetään eläytyviä roolinvaihtomenetelmiä sekä yksin että parin ja pienryhmän kanssa. Harjoitusten avulla tutkitaan sekä suhdetta itseen että suhteita kahden-, kolmen- ja neljänvälisissä (perheen) ihmissuhteissa. Koulutuksessa pohditaan, miten parisuhteen ja perheen hengittämistä voidaan edistää osana terapiatyöskentelyä. Tavoitteena on tasapainoisen mielensisäisen ja kehollisen hengittämisen edistäminen parisuhteessa, perheessä ja suvussa. Koulutus sisältää ennakkotehtäviä, ennakkoluettavaa, teoriaa ja käytäntöä. Työskentelyn perustana ovat osallistujien omat suku-, perhe- ja parisuhdekokemukset. Työvälineinä käytetään kehollisia ja mielikuvallisia sekä pari-/perheterapeuttisia harjoitteita uusin kehollisin ja hengittävin höystöin.

1. päivän teema: sukuni
2. päivän teema: lapsuudenperheeni
3. päivän teema: parisuhdekokemukseni
4. päivän teema: suku-, perhe- ja parisuhdekokemukset vastaanotolla

Ennakkotehtävät: Hengittävä sukupuu, hengittävä tilapiirros, hengittävä kirje läheiselle sekä hengittävä asiakassuhde. Tehtävät lähetetään osallistujille hyvissä ajoin ennen kumpaakin tapaamisjaksoa.

Ennakkoluettavaa: Tarkentuu myöhemmin.

Osallistumisen edellytys: Koulutuspäivät muodostavat intensiivisen kokemuksellisen kokonaisuuden ja osallistujilta edellytetään sitoutumista kaikkiin päiviin ja kellonaikoihin. Poissa oleminen tai kesken koulutuksesta poistuminen häiritsee koko ryhmän työskentelyä eikä siksi ole suositeltavaa. Myöskään väliin jääviin iltoihin ei koulutuksen intensiivisyyden vuoksi kannata sopia paljon menoja.

Kohderyhmä: Pari- ja perheterapeutit, muut pariskuntien ja perheiden kanssa työskentelevät. Yksilöterapeutit sekä teemasta muutoin kiinnostuneet ihmissuhdetyön ja hoitoalan ammattihenkilöt. Koulutus sopii täydennyskoulutukseksi hengityskouluohjaajille sekä muille, joilla on kiinnostusta kehollista työskentelyä kohtaan. Aihepiireistä ei tarvitse olla aiempaa kokemusta.

Kouluttajat: Minna Martin, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti, Rauni Nissinen, kliinisesti erikoistunut hoitaja, perhe- ja paripsykoterapeutti ET ja Ira Stiller, FM, Psykoterapeutti, psykodraamaohjaaja (CP), työnohjaaja (STOry)

Kesto: 26 otOpettaja: opettajia Useita

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Päivä ja kello: To: 10.00 - 16.30 Pe: 09.00 - 14.30

Aika: 24.3.2022 - 29.4.2022

Kurssimaksu: 715,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 20.1.2021 0.00

Ilmoittaudu viimeistään: 15.3.2022 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu