Helsingin seudun kesäyliopisto

Kielet Haku
På svenska In English

84005162 Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen kokonaisuus, etänä

Huom. Täytä hakulomake ilmoittautumisen yhteydessä!

Aikataulu 24.3.-9.12.2023:

MAALISKUU
24.3. PE klo 10-16 Onnellisuustaidot ja positiivinen psykologia
25.3. LA  klo 10-16 Onnellisuustaidot positiivinen psykologia

HUHTIKUU
12.4. KE klo 17-20 Vahvuustaidot ja positiivinen pedagogiikka

TOUKOKUU
3.5. KE klo 17-20 Vahvuustaidot ja positiivinen pedagogiikka
19.5. PE klo 10-16 Läsnäolotaidot ja mindfulness
20.5. LA klo 10-16 Läsnäolotaidot ja mindfulness

KESÄKUU-HEINÄKUU
Itsenäistä etäopiskelua Claned-oppimisympäristössä ja kirjallisuus:  Ajattelutaidot, ratkaisukeskeisyys ja itsensäjohtamisen taidot.

ELOKUU
18.8. PE klo 10-16  Tunnetaidot ja hyvinvointi
19.8. LA klo 10-16  Tunnetaidot ja hyvinvointi

SYYSKUU
6.9. KE klo 17-20  Myötätuntotaidot
20.9. KE klo 17-20  Myötätuntotaidot

LOKAKUU
27.10. PE klo 10-16  Ihmissuhdetaidot                
28.10. LA klo 10-16  Ihmissuhdetaidot

MARRASKUU
8.11. KE klo 17-20  Hyvinvointiopetus
22.11. KE klo 17-20  Hyvinvointiopetus

JOULUKUU
8.12. PE klo 10-16  Päättötöiden esittely                
9.12. LA klo 10-16  Valmistumisjuhla 

Tavoite ja sisältö: Opiskele positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen opettajaksi yhdessä maailman syvällisimmistä ja laajimmista positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen täydennyskoulutusohjelmista. Se antaa perusteellisen perehdytyksen positiiviseen pedagogiikkaan, hyvinvointiopetuksen taitosisältöihin sekä valmentavan ja vuorovaikutuskeskeisen opetuksen menetelmiin.

Koulutusohjelman tavoitteena on antaa syvälliset ja monipuoliset tiedot ja taidot opettaa hyvinvointitaitoja lapsille ja nuorille sekä toteuttaa opetus positiivisen pedagogiikan ja ratkaisukeskeisen vuorovaikutuksen menetelmillä. Se perustuu tieteellisesti tutkittuihin positiiviseen psykologian ja positiivisen oppimisen sisältöihin. Koulutusohjelmassa ja hyvinvointiopetuksessa käytetään vuorovaikutuskeskeisen opetuksen menetelmiä sekä valmentavia oppilaanohjaus- ja ryhmänohjaustekniikoita, joita opiskellaan tiiviisti koko kokonaisuuden ajan. Lisäksi koulutus tarjoaa yli 100 suoraan käyttöön otettavaa hyvinvointiopetuksen harjoitusta, selkeät tuntisuunnitelmat eri aiheisiin, usean eri kouluttajan asiantuntijuuden, koulutuskirjallisuuden ja koulutusmateriaalin, ryhmän, joka arvostaa sekä kunnioittaa sen jokaista jäsentä, sekä arjen työkaluja kasvattajan oman hyvinvoinnin parantamiseen.

Koulutus sisältää etäosioiden lisäksi kirjallisia- ja verkossa suoritettavia tehtäviä sekä ryhmämuotoisen lopputyön. Koulutuksen etäjaksot ovat intensiivisiä ja edellyttävät läsnäoloa jokaisella jaksolla ja sitoutumista koulutukseen sekä sen  aikatauluihin. Koulutus vastaa laajuudeltaan 35 opintopisteen opiskelu- ja työmäärää.

Katso aiheeseen liittyvät videot: Esittelyvideot

Katso: Lisätietoa: osaamisperusteinen oppimissuunnitelma

Kohderyhmä: Opettajat ja kasvatusalan ammattilaiset sekä kaikki muut ammattiryhmät, jotka työskentelevät lasten ja nuorten parissa.

Koulutukseen hakeminen: Kirjoita itsestäsi, ammatistasi ja motivaatiostasi vapaa, tiivis kuvaus vastaamalla ilmoittautumisen yhteydessä verkkolomakkeen (linkki) kysymyksiin 15.3.2023 mennessä. Koulutukseen sopivat hakijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä hakemuksen perusteella ja ryhmä voi täyttyä  jo ennen viimeistä ilmoittautumispäivää 15.3.2023.

Kouluttajat:

Susanna Heikari, KM, Positiivisen psykologian ja positiivisen pedagogiikan ja hyvinvointiopetuksen asiantuntija, digitaalisten oppimisympäristöjen ja tulevaisuuden oppimisen erityisasiantuntija. Steinerpedagogi,  CFM Mindfulness -kouluttaja, MB Master Coach, Psyykkinen valmentaja. Susanna on opiskellut myös kasvatus- ja koulutusalan johtamista ja suorittanut useita koulutusjohtamisen yliopistollisia koulutuskokonaisuuksia.  

Susannalla on pitkä kokemus opettajan työstä sekä erilaisten työyhteisötiimien luotsaamisesta ja johtoryhmässä työskentelystä. Tällä hetkellä Susanna työskentelee Positive Education Oy:n koulutusohjelmajohtajana ja on yksi Positive Educationin pääkouluttajista. Vuodesta 2014 lähtien Susanna on aktiivisesti opettanut, kehittänyt ja soveltanut positiivista psykologiaa ja positiivista pedagogiikkaa sekä hyvinvointiopetusta luokilla 1.-9, lukiossa, aikuiskoulutuksessa ja työyhteisökoulutuksissa. Susanna soveltaa päivittäin kouluttajana positiivista psykologiaa, positiivista pedagogiikkaa ja valmentavaa, dialogista, ratkaisukeskeistä opetusotetta työssään.

Sanna Kumpu, Ammatillinen opettaja, Positiivisen pedagogiikan ja hyvinvointitaitojen kouluttaja, Positive Psychology Coach, Tradenomi, Yrittäjän erikoisammattitutkinto. Sanna on työskennellyt ammatillisena opettajana yli 10 vuotta, tuona aikana Sanna on opettanut sekä nuoria että aikuisia. Ennen ammatillista opettajuutta Sanna toimi yrittäjänä vajaan 15 vuoden ajan. 

Opettajana Sannalle on tärkeää kohdata jokainen opiskelija arvostavalla, kunnioittavalla sekä läsnäolevalla asenteella, olipa kyseessä nuori tai aikuinen. Positiiviseen pedagogiikkaan hän perehtyi positiivisen pedagogiikan sekä laaja-alaisten hyvinvointitaitojen koulutusohjelmassa. Positiivisen psykologian osaamistaan hän on täydentänyt positiivisen psykologian opinnoilla. Sanna on aktiivisesti tuonut positiivisen pedagogiikan elementtejä osaksi ammatillista koulutusta. Mindfulness sekä vahvuustaidot ovat erityisen lähellä Sannan sydäntä. Mindfulness-ohjaajaksi Sanna valmistui lokakuussa 2021.

Kesto: 78 ot

Kurssimaksu: 2490 €. Kurssimaksun voi  maksaa myös neljässä erässä. Ensimmäinen erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loput erät kahden kuukauden välein kurssin alkamisesta. Huom. käsittelymaksu 5 €/erä.Opettaja: Heikari Susanna, Kumpu Sanna

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 26, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Etäopetus / Distance learning
Opetuskieli: Suomi

Aika: 24.3.2023 - 9.12.2023

Kurssimaksu: 2490,00 €

erämaksumahdollisuudet:
Maksu neljässä erässä:
   Erä 1: 622,50 €
   Erä 2: 622,50 €
   Erä 3: 622,50 €
   Erä 4: 622,50 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.12.2022 10.00

Ilmoittaudu viimeistään: 15.3.2023 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu