Helsingin seudun kesäyliopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

3670101A Ranskan alkeiskurssi 1, ryhmä A, 4 op

Aika: 17.5.–2.6. ma–to klo 16.30–19.45 sekä 3.6. to klo 16.30–18.00
Opetus toteutetaan etänä Zoomin välityksellä.
Etäopetusta varten tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä, kameralla ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet). Saat ohjeen lähempänä kurssin alkua. Otathan yhteyttä, jos et ole   saanut ohjetta opetuksen alkamisaamuun mennessä. Tarkistathan myös roskapostisi.

Loppukoe on kotona tehtävä etäkoe ajalla 4.–6.6.
Uusinta on kotona tehtävä etäkoe ajalla 6.–8.9. (HUOM. Ilmoittautumiset opettajalle viim. 10 päivää ennen koetta.)

Sisältö ja tavoite: Tutustumme kielen perusasioihin sekä opimme selviytymään erilaisissa arkielämän tilanteissa. Opiskelija oppii ilmaisemaan itseään nykyhetkessä suullisesti ja kirjallisesti sekä tuntee hiukan ranskalaista tapakulttuuria, mm. kohteliaisuusfraasit. Tärkeimmät aihepiirit ja kielenkäyttötilanteet: esittäytyminen, harrastukset ja mieltymykset, asuminen, matkailu, tien kysyminen ja neuvominen, asioimistilanteet. Kielioppiasioista mm. verbien preesens ja lähifutuuri, omistus- ja persoonapronominit, artikkelit, kysymyslauseet, lukusanat ja kellonajat sekä adjektiivit. Teemme tunneilla rakenne-, sanasto- ja kuullunymmärtämisharjoituksia sekä pari- tai pienryhmissä suullisia ja kirjallisia harjoituksia. Ääntämistä harjoittelemme runsaasti.

Lähtötaso: -

Kirja: Cosmopolite 1 Méthode de français Niveau A1, Hachette 2017 (alkupuoli) ja Cosmopolite 1 Cahier d’activités, Hachette 2017

TAI

Digiversio: Oppikirja ja harjoituskirja, kappaleiden äänitteet sekä videoreportaaseja. Tuote on kortti, joka sisältää digiversion koodin ja on hankittavissa kirjakaupasta.

Kirjaa voi tilata esim. Saksan tai Ranskan Amazonista: amazon.de / amazon.fr. Huomaathan, että sinun tulisi tilata ranskalainen painos. (Kirjasta on olemassa myös saksalainen versio.) Oppikirja löytyy myös Suomalaisen kirjakaupan Helsingin Aleksanterinkadun myymälän valikoimista.

ALKEISKURSSIT: Ranskan alkeiskurssit 1 ja 2 muodostavat kokonaisuuden, jolla opitaan ranskan kielen perusrakenteet ja keskeisin käyttösanasto. Kurssit perustuvat samaan ranskankieliseen oppikirjaan. Etenemistahti on ripeä ja osallistujien tulee varata aikaa myös kotitehtäville.

Suoritustapa: Hyväksytty suoritus edellyttää säännöllistä (75 %) osallistumista opetukseen, itsenäistä työskentelyä ja hyväksyttyä loppukoetta.

Korvaavuus: Alkeiskurssi 1 korvaa Helsingin yliopiston kielikeskuksen kurssin Ranskan alkeiskurssi 1 a + b (KK-RAN005), yht. 4 op. 

Kesto: 48 t

Hinta: Kokonaishinta 110 € / 85 €.

Hinta jakautuu seuraavasti:

  • Kesäyliopiston kurssimaksu 95 € (alennushinta korkeakoulujen perustutkinto-opiskelijoille 70 €), maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
  • Helsingin avoimen yliopiston rekisteröintimaksu 15 €, maksetaan avoimeen rekisteröitymisen yhteydessä. (Maksu ei koske HY:n tutkinto-opiskelijoita.)

HY avoimen rekisteröitymisohjeet lähetetään kesäyliopistosta kesäkuun alussa.Teacher: Matveinen Anita

Number of places: Maximum number of course participants 30, There are available places on the course.

Name of course location: Etäopetus / Distance learning

Term: 17.5.2021 - 6.6.2021

Price: 110,00 € (University tuition fee 15,00 € will be billed later. Students will receive payment instructions by email)

Price when enrolling: 95,00 €

Student price: 85,00 € (University tuition fee 15,00 € will be billed later. Students will receive payment instructions by email)

Price when enrolling: 70,00 €

Enrollment begins: 1.2.2021 10.00

Enrollment ends: 11.5.2021 23.59

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject

1
Enroll